Ontvang de nieuwsbrief en de gratis videotraining

‘In 3 Stappen naar een Spannende Tekst’

Ben jij een robot? Grijp je kans!

31 mei 2019 • Geen categorie

Ik was een jaar of 10 toen ik het verhaal las – en het maakte diepe indruk. Stel je voor: onze planeet is in oorlog met Alpha Centauri, en onze vijanden bedenken een duivels plan. Zij infiltreren de bevolking met robots, robots die niet van mensen zijn te onderscheiden. Erger nog: ook hun gedachten en herinneringen zijn gemanipuleerd. Dat deze brave burgers op een verre planeet in elkaar zijn gesleuteld – ze hebben geen idee.

Heel vervelend, want ieder van die robots is uitgerust met een rode knop. Zo’n knop… op een robot… aangebracht door aliens… dat voelt niet goed. En dat klopt, want als die knop per ongeluk wordt ingedrukt, komt de robot tot ontploffing. Einde robot, einde verhaal, einde planeet.

Dit raakte me diep. Logisch, want al die andere monsters uit al die andere verhalen – die met schubben, klauwen, gele ogen – kon je gemakkelijk herkennen. En belangrijker: na één blik in de spiegel wisten zij zelf ook aan welke kant ze stonden. Maar zo’n robot… dat kon papa zijn, of mama, of nog erger: ikzelf. Wat als…?

Italiaans
Het is nu 45 jaar geleden, maar toch moest ik hier weer aan denken. In september zit ik een week in Rome en dus volg ik een online training Italiaans. Heel leerzaam, heel onderhoudend – en maximaal beveiligd. Bij iedere les moet ik weer inloggen, en bij iedere les verschijnt er de volgende box:

Oké, na 45 jaar vink ik dit zonder aarzelen aan. Maar dan… gaat het toch mis. Want de online trainers willen ieder bedrog uitsluiten. En dus worden de cursisten onderworpen aan een test: zes zwart-witfoto’s in lage resolutie, steeds met dezelfde opdracht: waar zie je een stoplicht en waar niet?

En dat is niet mijn sterkste punt. Italiaanse woordjes, de fijne kneepjes van de grammatica – dat lukt allemaal nog wel. Maar die stoplichten… Bij iedere koplamp en iedere lantaarnpaal ga ik twijfelen, en op een gegeven moment vink alles aan: bomen, schotelantennes en billboards met pizzareclames.

Robofobie
Oké, stoplichten herkennen, dat wordt toch nooit Olympisch, en voor de gemiddelde Italiaan is het ook een aandachtspuntje. Ik kan er dus mee leven – maar het is wel intrigerend. Want zo te zien heerst de robofobie niet alleen bij tienjarige jongetjes, maar ook bij taaltrainers. Die hebben op een dag geconstateerd dat robots massaal € 49,95 betalen voor hun Italiaanse cursussen. Alles om op het terras in Firenze hun cappuccino te kunnen bestellen, of op die camping bij Napels te kunnen melden dat wc-papier weer op is.

Dat is een risico dat je als bonafide Italiaan niet wilt nemen. Vandaar die stoplichten. Goed bedacht toch?

Nou, toch niet. Want zulke testen…  er is een groep die daar iedere dag beter in wordt. Inderdaad: robots. Juist in relatief simpele objectherkenning – is dit een stoplicht of niet? – zijn slimme algoritmes ons mensen al voorbijgestreefd. Dus terwijl ik nog aan het klikken ben op schoorstenen en vlaggenmasten, hebben zij hun Italiaanse certificaat al binnen.

Kansen
Hoe kunnen we robots wél buitensluiten? Wel… er ligt een andere vraag: moeten we dat wel doen? Waarom zijn die Italiaanse taaltrainers zo huiverig voor robotklanten? Zolang die gewoon betalen, is er toch niets aan de hand? En met dat betalen zit het wel goed, want in de financiële nieuwsbrief Slim Beleggen van 31 mei lees ik het volgende:

We zagen plots, in de late avonduren, dat BTC ROBOT – het Bitcoin long/short algoritme van CopyCoin – een winstgevende LONG trade uit de markt nam, nog vlak voor de prijs kelderde.

Wat dat betekent – geen idee. Maar het laat wel zien waar het geld zit. Voorbij is de tijd dat robots wachtten tot iemand op hun rode kop drukte. Voorbij is de tijd ze riolen schoonmaakten of bejaarden gezelschap hielden terwijl de verpleegsters koffie dronken. De hoger opgeleiden onder hen halen nu LONG trades uit de markt. En, zo lees ik, ‘het resultaat van BTC ROBOT staat hierdoor alweer op +615% sinds de start in 2018!’

Aanbod
Daarom kies ik voor een andere marketingstrategie. Tussen Moederdag en Vaderdag ligt Robotdag. Of liever gezegd: de Robotics Day 2019 op 1 en 2 juni. In kader daarvan kun jij profiteren van een speciaal aanbod. Voel jij je weggezet, buitengesloten, een vreemdeling op je eigen planeet? Overweeg je een full bodymassage om de mensheid terug te pakken? En nog belangrijker: zie jij in een oogopslag of dit…

… een Italiaan is, of toch een stoplicht? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een robot. En dat is goed nieuws, want dan kun jij tot en met 3 juni gebruikmaken van mijn speciale trainingsaanbod. Klik op de rode knop hiernaast en je downloadt de digitale training Schrijven met Beloftes met mega-korting. Geen LONG trades, geen stoplichten, maar ook geen beveiliging tegen robots.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *